Halloj i vårsolen.
Dessa dagar påverkar Coronaviruset en stor del vår vardag på olika sätt. För vissa innebär det stora omställningar och det är en annorlunda situation som råder. Vi blir alla påverkade på olika sätt.
Allt från inställda utställningar, tävlingar, planerade möten, familjeträffar till att umgås på gemensamma vänners middag eller åka och handla.
Men oavsett detta, så hoppas vi alla haft en skön påsk och kunnat njuta lite av vårsolen.
För klubbens räkning innebär det att vi ännu inte kunnat anordna och genomföra aktiviteter vi önskat och planerat, då vi följer SKK och SSRK:s rekommendationer kommer det inte anordnas några aktiviteter som strider mot deras rekommendationer. Vi följer noga utvecklingen och har regelbunden kontakt med SKK och SSRK för att hålla oss uppdaterade. Vill ni läsa mer om detta så finns det på www.SKK.se alternativt www.sskr.se .
Vad jobbar styrelsen med nu?
Vi arbetar så mycket det går att bygga framåt. Allt arbete syns inte utåt, men vi försöker hålla er uppdaterade. Vi har bytt mailadresserna till styrelsen pga. för litet mailutrymme hos leverantör. Men nu är det fastslaget att det är
styrelsen.acc@outlook.com frågor gällande och riktade till styrelsen
aktivitet.acc@outlook.se frågor och svar på olika aktiviteter som klubben anordnar
kontakt.acc@outlook.com övriga frågor

Så beroende på vad det gäller, är det genom de mailadresserna vi kan bemöta och besvara frågor, funderingar och annat.
Dessa mailadreser ligger även länkade på hemsidan.
Efter årsmötet, har vi en tid enbart haft möjlighet att informera er via Facebook. När den nya hemsidan blev tillräckligt klar för att publiceras, så har vi nu börjat informera även via den. Den är fortfarande under arbete och vi hoppas att ni gillar det vi har gjort.
Saknar du något som du tycker borde finnas med där, så kontakta webban.
Under fliken ”Webban” kan du skicka meddelande och hon svarar såfort hon har möjlighet.
Den nya hemsidan hittar ni på adressen www.amerikanskcockercirkel.se
Det vi har framför oss med en hel del arbete är att revidera RAS kompendiet. Det är det sammanställda kompendiet där vi samlar in och sammanställer uppgifter hur rasen mår och vad uppfödare bör ha i beaktning i deras fortsatta avelsarbete. Detta kompendie uppdateras med jämna mellanrum. Detta kommer vi återkomma till under året.

Vi ska sammanställa SRD (särskilda rasspecifika domaranvisningar) och lämna den till SKK. Det är en sammanställning av samtliga kritiker som lämnats av domare som dömt och identifierar exteriöra ”riskområden” och förebygger att det ska mynna ut i problem om det fortsätter utvecklas.


Hallå medlemmar

Vi måste få en bättre och närmre ”Vi känsla” i klubben. Ett steg i det är att samarbeta med olika mindre kommittéer inom olika områden och inte ha en person som kontaktas geografiskt. På så sätt samlar vi ihop många idéer, stor erfarenhet och bred kunskap som vi förvaltar och delar med oss i kortare steg. Det finns många duktiga och kunniga nuvarande och tidigare medlemmar som har bra idéer, erfarenheter och kunskap som sitter och tänker varför gör ”dom” inte si, varför gör ”dom” inte så osv. Det är er tur nu. Ge er tillkänna Vi hoppas och tror på er hjälp att vilja delta i kommittéerna för att på så sätt väcka intresse för vår ras och dess olika aktiviteter.
Utöver att vara poängberäknare i olika aktiviteter, kan det vara allt från att ta fram statistik inom olika sjukdomar, ögondiagnoser, allergier, anordna trimkurser, gemensamma hundpromenader (kanske toppat med grillning), träningstillfällen för nosework, ringträning, viltspår och agility osv. (Fysiska träffar är ju begränsat i skrivande stund, med det går att utveckla idéer och samla tankar)
En representant finns i respektive kommittee som väntar på att få komma igång med er hjälp. Ni behövs. Det behövs även en poängberäknare till aktiviteterna nedan.

Joanna Haake håller i nosework, jakt och viltspår.
Alma Sandvall håller i rallylydnad, agility, lydnad
Caroline Rogerstam håller i utställningar.
Magdalena Karlsson håller i avel och hälsa.

Maila till kontakt.acc@outlook.com och skriv i ämnesraden vilken kommittee du kan och vill vara med i och utveckla.

Utskick av medlemsblad kommer genomföras till våra medlemmar. Det kommer innehålla allt från kåserier, klurigheter, reportage och frågespalt. Utskicket kommer initialt att ske via mailadreser ni angivit.
Har du tankar och förslag på olika reportage och innehåll (kanske även vara en som skriver ett reportage eller annat och skickar in ett bidrag). Skriv ett mejl till kontakt.acc@outlook.com och skriv medlemsblad i ämnesraden.

Vi saknar även fler av er uppfödares kennel länkar. Skicka era uppgifter med kennelnamn, namn på kennelinnehavare, orten ni är verksamma i, telefonnummer samt mailadress och hemsida till ”webban” så hon kan marknadsföra er på hemsidan.


Lite längre fram hoppas vi även kunna anordna en uppfödarträff med intressant föreläsare och bra diskussioner i avelsarbetet. Mer om detta kommer.


Avslutningsvis vill vi i styrelsen rikta ett stort TACK till er som hör av sig till oss med frågor, reflektioner och synpunkter/förbättringsförslag via MAIL
Det gör att vi kan besvara och möta upp via de rätta kanalerna och kunna besvara sakliga frågor, bemöta reflektioner och synpunkter med förbättringsförslag ni har grunnat länge på.
Det är exakt det som gör att klubben blir en klubb, engagemang.

Till vi hörs igen, ta hand om er.

STYRELSEN ACC