Lydnad

Dom allra flesta hundägare har uppfostrat sina hundar så att dom fungerar bra i hemmet, på promenaden, eller i miljöer där hunden inte är lika van att vara. Vardagslydnaden är kanske tillräcklig för dom flesta. Men har du högre ambitioner med din hund så är kanske tävlingsgrenen lydnad något för dig!

Det vanligaste är att man som nybliven lydnadsintresserad hundägare tar kontakt med sin lokala brukshundsklubb. Det finns dock inget som hindrar att man tränar själv, så länge man kommer ihåg att inte alltid träna hemma i trädgården. Om man övar i olika miljöer lär sig hunden att lyda även i stökiga och okända omgivningar, med andra människor, hundar och andra störningar omkring. Träna alltid i korta pass som görs omväxlande och roliga för hunden. Blir man sen tävlingssugen så finns det ett otal tävlingar året om.

Trots att amrisen är en mycket trevlig och ganska lättlärd hund är det väldigt få ekipage som är ute och tävlar. Dom som gör det är dock desto duktigare och det har blivit att flertal lydnadschampions genom åren!

Läs mer om lydnad här!

Vardagslydnad On-linetävling 2022

Resultat Årets Amris 2021

 

Poängräkning Årets Amris Lydnad

Det delas ut ett pris gemensamt för alla lydnadsklasser.

Max 5 st resultat räknas. 

Resultat från olika klasser kan blandas 

Om två ekipage skulle hamna på samma poängsumma vinner det ekipage som uppnått det bästa enskilda resultatet i den högsta klassen

Startklass Ej Godkänt 0p

Godkänt 5p

Uppflytt 10p

Klass 1

3.e pris 5p

2.a pris 10p

1.a pris 15p

Klass 2

3.e pris 10p

2.a pris 20p

1.a pris 25p

Klass 3

3.e pris 15p

2.a pris 30p

1.a pris 35p

 

 Anmäl dina resultat

page Till resultatformulär Lydnad

Fotoalbum

lydnad